Electric Avenue – Mattias Malm

”Electric Avenue” är en uppföljare till Malms förra album, ”Malm On Burnside”. Och vilken uppföljare sedan!  ”Malm On Burnside” var övervägande akustisk medan ”Electric Avenue” är, just det, elektrisk, elektrisk så det sprakar i högtalarna! Här gör han också förebilden R.L. Burnside mer rättvisa. Burnside spelade visserligen sina låtar akustiskt ibland men det är de elektriska konserterna som har fastnat mest. På dem hade han alltid den eminente slide-gitarristen Kenny Brown med sig. På ”Electric Avenue” lyckas Mattias Malm med konststycket att låta precis lika skitig och rå och vibrerande som någonsin Kenny Brown gjort.

Det är 1,5 år sedan förra skivan men Malm har använt tiden väl. Hans gitarrspel har utvecklats och blivit mer detaljerat. Något som också är positivt är att Malm gör sina egna, personliga tolkningar av Burnsides låtar, vilket motiverar en att köpa CDn. Låtvalet är ungefär samma som den akustiska föregångaren men mycket mer spännande och medryckande. 

Tycker man om det – ofta på ett ackord baserade – dronande soundet som är kännetecknande för Mississippi North Hill Country Blues så är skivan klockren!

Med sig i studion, såväl som på scen, har Mattias Malm multiinstrumentalisten och skivproducenten Thomas Larsen på bas, Thomas Melau på munspel och Pontus Snibb (känd gitarrist) på trummor, alla väl samspelade. Sångerskan Yvette Eklund hörs också i kören.

Skivan beställs enklast via:  mattiasmalm73@gmail.com

Foto: Tobias Annerfeldt