Out Of The Blues – Brian Kramer (Bok)

Bokrecension

Brian D. Kramer’s ”Out Of The Blues” 

av Johnny Petersen

Vår gode vän Brian Kramer har under många år varit en levande del av Stockholms bluesscen. Numera finner vi honom också i Dalarna.

2013 kom Kramer ut med sin lilla men intressanta bok Out Of The Blues, en självbiografisk historia om hans alter ego Ryan Palmer och dennes spirande musikresa i New York, med fokus på Brooklyn där han växte upp. Boken slutar med en resa till Stockholm där han besöker Stampen och det bluesjam (då hans eget[1]) som pågår där på lördagarna sedan många år.

Läsaren får en spännande inblick i New Yorks musikscen under 90 talet och början av 2000-talet och beskriver målande de svårigheter – och glädjestunder – som en ung upcoming musiker möter i sin vardag i kontakt med arrangörer och skivproducenter. Vi möter också många kända namn som Kramer med sitt band Driving Wheel öppnade för på deras konserter. Kramer skriver bitvis ganska humoristiskt, t ex i historien om sin och vännen Chris liftarresa till New Orleans för att leta efter bluesen och deras möte med bluesmannen Frankie Lee Jackson.

Out Of The Blues är liten bok som är väl värd att läsa och inkludera i ens bluesbibliotek. Det finns även en CD ”Full Circle” där texterna refererar till de olika kapitlen i boken. CD’n kan beställas från www.kramerblues.comoch boken genom att kontakta Kramer via hemsidan.

[1]Brian Kramers bluesjam är numera på Engelen, ett stenkast från Stampen.

Köp Out Of The Blues, E-bok - - Ordochbok.se